Infoavond centrumplan Gilze: duidelijke presentatie van concrete plannen

22 november 2018

Woensdagavond 14 November werd in De Schakel in Gilze een info avond gehouden over het centrumplan. Er werd informatie verstrekt over de planning van het project en door diverse betrokkenen is bekend gemaakt wat de invulling van het terrein gaat worden. Wethouder Aletta van der Veen (Kern ’75) schetste hoe de afgelopen jaren waren verlopen: “Na het faillissement van de vorige ontwikkelaar is ontzettend veel werk verzet om het centrumplan verder uit te werken maar daarvan heeft u in het gebied zelf helaas nog niets gezien”. Aletta gaf echter duidelijk aan dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is en dat daarmee de weg vrij is om te gaan ontwikkelen.

Architect Kees van Beijsterveldt liet zien hoe de gebouwen rond het winkelgebied worden vormgegeven en toonde enkele maquettes van het ontwerp. Op de foto is duidelijk te zien hoe de invulling op de hoek Nieuwstraat-Lange Wagenstraat eruit komt te zien: hier komen winkels met daarboven appartementen, in dit gebied komt ook de nieuwe Jumbo van de familie Hapers: niet alleen een supermarkt maar een totaal shop-in-shop concept willen zij hier realiseren. Het plan voorziet verder in parkeerplaatsen, een gesloten losplaats voor bevoorrading van de supermarkt, dagwinkels en groenvoorzieningen. Invulling van het pleintje aan de kant van de Nieuwstraat was één van de aandachtspunten.

Tijdens de avond waren er volop mogelijkheden om vragen te stellen, hieruit bleek de grote betrokkenheid van de aanwezigen en alhoewel er best wat scepsis te bespeuren was (“eerst zien, dan geloven”) was iedereen het er over eens dat het moment van realisatie nog nooit zo dichtbij is geweest.

Kern ’75 is blij dat we door kunnen pakken op de plaats die er al zolang als een rotte plek bij ligt. Wat dat betreft is het wederzijds vertrouwen en de intentie om te gaan bouwen bij alle betrokkenen volop aanwezig en de verwachting is dat er in het tweede deel van 2019 daadwerkelijk begonnen wordt.

 

Terug naar Nieuws overzicht