opening ommetje “Blok en Broek” Hulten

14 maart 2019

Vrijdag 8 maart is het “Ommetje Blok en Broek” geopend. Het ommetje van 4,7 km kwam tot stand in een samenwerking tussen NLGR, gemeente Gilze en Rijen, heemkring Molenheide en Belangenvereniging Hulten. Wethouder Aletta van der Veen mocht het ommetje openen door het onthullen van het welkomstbord.


Het ommetje is vernoemd naar het bosgebied ten zuiden van Hulten, “Het Blok” en naar “Het Broek”, het landschap aan de noordkant van Hulten. Het ommetje start nabij Stad Parijs en voert na het oversteken van de Rijksweg (N282) door het groene buitengebied van Hulten en Rijen. In “Het Blok” tref je nog een oude bunker aan en ook munitieopslagplaatsen herinneren nog aan de oorlogstijd. Kern ’75 maakt zich al jaren hard voor dit initiatief en is blij met dit nieuwe ommetje waarmee wederom uitvoering is gegeven aan een onderwerp uit het coalitieprogramma.

Terug naar Nieuws overzicht