Nieuw commissielid: William van Trier

17 februari 2021

In de raadsvergadering van 11 februari zijn maar liefst drie nieuw commissieleden benoemd. In de komende weken zullen deze commissieleden zich voorstellen. We beginnen met William van Trier, hij stelt zich graag aan je voor:

Ik ben William van Trier en al mijn gehele leven woonachtig in het mooie Gilze. Getrouwd met mijn vrouw Sandy zijn wij trotse ouders van onze twee zonen Jens (3) en Ruben (1). In mijn werkzame leven actief als controller bij GGD West-Brabant. Daarnaast hoop ik in de loop van 2022 de Masteropleiding Controlling succesvol afgerond te hebben. Ik ben zeer actief in Gilze in het verenigingsleven. Zo bekleed ik bestuursfuncties bij Buurtvereniging de Akkerlanders en Tafeltennisvereniging De Batswingers. Ook maak ik deel uit van de oudercommissie van Peuterspeelzaal Pinokkio (Stichting Muzerij) gedurende de tijd dat onze kinderen daar actief zijn en tot slot ben ik bezig aan mijn laatste termijn (tot 2022) als ledenraadslid van Rabobank De Zuidelijke Baronie. Kortom, verveling komt niet voor in mijn woordenboek. Ook sport ik graag (met name hardlopen) en bezoek ik alle thuiswedstrijden van NAC Breda. Een druk sociaal leven dat wordt gekenmerkt door een diversiteit aan activiteiten die ik onderneem. Dat maakt het ook allemaal zo leuk.

Al op jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in (lokale) politiek en ben lid geworden van Kern ‘75. Tot op heden heb ik me vooral op de achtergrond gehouden vanwege mijn vele andere bezigheden. Binnen mijn netwerk zijn diverse mensen actief in politieke functies in omliggende gemeenten waar ik regelmatig wel eens spar over bepaalde thema’s met hen. Nu wil ik een volgende stap zetten en mezelf ook meer in de kijker zetten door actief in de politieke arena mee te gaan doen. Doorslaggevend hierin is geweest hoe Kern 75 haar actieve betrokkenheid heeft getoond met de renovatie van sporthal Achter de Tuintjes. Het proces wat hiermee samenhing boeide mij dusdanig dat ik verschillende keren met de fractievoorzitter Corné Machielsen heb gesproken en tot de conclusie zijn gekomen dat we zeker iets voor elkaar kunnen betekenen. De betrokkenheid die Kern ‘75 hiermee heeft uitgestraald en de wijze waarop men dit heeft aangepakt heeft mij doen besluiten om mij verder actief te willen inzetten voor de lokale politiek gezien mijn sociale betrokkenheid binnen de gemeente. Je komt mij tegen bij veel activiteiten met name in de kern Gilze. Denk aan de vele (sport en horeca) evenementen die we rijk zijn in Gilze.

 

Terug naar Nieuws overzicht