Nieuw raadslid Kern ’75 stelt zich voor

15 april 2021

In de raadsvergadering van 29 Maart jl. is Martijn Bink geïnstalleerd als raadslid namens Kern75. Martijn volgt Jeroen van Gils op, die door verhuizing zijn functie als gemeenteraadslid heeft moeten beëindigen. Als Kern75 willen we Jeroen bedanken voor zijn inzet en enthousiasme de laatste 3 jaar in de gemeenteraad en al het vele werk daaromheen! Jeroen blijft gelukkig wel #betrokken op de achtergrond binnen Kern ’75.

Ons nieuw raadslid willen we natuurlijk graag voorstellen:
Ik ben Martijn Bink (33) en woonachtig in de Laagstraat in Rijen. Daar woon ik met mijn vrouw en 2 kinderen. Daarnaast heb ik een Fietsenwinkel aan het Raadhuisplein in Rijen. “Als lokale ondernemer de lokale politiek in, is dat niet ingewikkeld”? vragen mensen zich af. Zelf kijk ik daar positief tegen aan. Als ondernemer wil ik voor mijn klanten de beste fiets en beste service aanbieden en als gemeenteraadslid wil ik het beste realiseren voor de inwoners van Gilze-Rijen. Op deze manier zijn beide uitgangspunten goed verenigbaar, ook al zullen er soms beslissingen in de raad genomen worden, waar niet elke inwoner blij mee zal zijn. Mijn oproep is dan ook: maak een afspraak of kom langs, zodat we dit kunnen bespreken. Als lokale ondernemer wil ik midden in de gemeenschap staan en de leefbaarheid hooghouden.

Al enige jaren ben ik politiek #betrokken bij Kern ‘75. Wat mij het meest aanspreekt bij Kern ‘75 is dat het een partij voor de gemeente is, die geworteld is in alle kernen van de gemeente. Daarbij wordt bij elk punt gekeken wat het beste is voor de inwoners van Gilze-Rijen zonder rekening te houden met landelijke standpunten, die verdedigd dienen te worden. De lokale betrokkenheid van de politiek vind ik erg belangrijk. Dit doen we door inwoners, verenigingen, ondernemers enz. vooraf te betrekken bij plannen. Daarnaast willen we graag, dat inwoners contact met ons opnemen als ze in de gemeente ergens tegen aan lopen.

Het komend jaar wil ik me graag bezighouden om de betrokkenheid van de inwoners, met beslissingen die in de lokale politiek genomen worden, nog meer te vergroten. Daarnaast hoop ik, dat inwoners met vragen of opmerkingen ons weten te vinden, zodat we in gesprek kunnen komen en waar nodig een oplossing kunnen vinden.

Neem gerust persoonlijk contact met op met de fractieleden of via info@kern75.nl Wij gaan graag het gesprek met u aan.

Terug naar Nieuws overzicht