Kern ‘75 actueel: Inwerkprogramma William van Trier

14 november 2022

Na een intensief inwerkprogramma met tal van bijeenkomsten en trainingen ben ik de eerste maanden wegwijs gemaakt in allerlei thema’s ten aanzien van de gemeenteraad. De bijeenkomsten waren doorgaans ABG-breed uitgezet, waardoor ik ook kennis heb gemaakt met collega raadsleden vanuit Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Tijdens deze bijeenkomsten zijn veel ervaringen uitgewisseld en is er kennis gedeeld.

Ik ben de afgelopen maanden al vaak benaderd door tal van inwoners over allerlei vraagstukken. Meestal wil de inwoner via mij in contact worden gebracht met een juiste contactpersoon binnen (veelal) de ambtelijke organisatie. Bij een aantal gevallen is ook daadwerkelijke inzet van mij als gemeenteraadslid nodig. In deze tweeluik geef ik een klein kijkje in de keuken waar ik de afgelopen periode mee bezig ben geweest.

Sporthal Gilze
De afgelopen periode heb ik met gebruikers van de sporthal gesprekken gevoerd over de totstandkoming van de nieuwe sporthal en ben ik aanwezig geweest bij bijeenkomsten om te komen tot een vernieuwde sporthal waar iedereen zich thuis gaat voelen. Naast sporten is vooral ook de sociale functie die een sporthal heeft van enorm belang. Zeker in een dorp als Gilze waar een bruisend verenigingsleven zo belangrijk is. Met het meest recente ontwerp lijkt dat aan alle suggesties en eisen voldaan gaat worden, waardoor er een prachtige sporthal weggezet wordt, waar Gilze en omstreken zich thuis gaat voelen.

Fietsverbinding Gilze-Riel
Alle jaren is de fietsverbinding Gilze-Riel een onderwerp van gesprek, maar nog met onvoldoende (zichtbare) resultaten. Gedurende mijn raadsperiode heb ik contact met een aantal bewoners uit de omgeving van de Rielsebaan en zorg ik dat dit onderwerp aandacht heeft binnen onze fractie. In september is in een bestuurlijk overleg door onze gemeente aan de gemeente Goirle medegedeeld dat we als gemeente niet langer meer wachten op besluitvorming vanuit Goirle. Gilze en Rijen gaat de voorbereiding opstarten voor realisatie van deze fietsverbinding. Het benodigde budget is hiervoor ook al geruime tijd gereserveerd. Afhankelijk van de besluitvorming in Goirle gaat er al dan niet (gezamenlijk) opgetrokken worden. Al met al een positieve ontwikkeling.

Over twee weken het vervolg van deze tweeluik. Meer info www.kern75.nl

Terug naar Nieuws overzicht