Kern ’75 actueel: 2022 is bijna voorbij, op naar 2023!

24 december 2022

Het lijkt alweer even geleden maar in maart dit jaar hebben we de gemeentelijke verkiezingen gehad. Naar aanleiding van deze uitslag zijn we gestart met 6 raadsleden, 1 wethouder en een leuk team aan commissieleden en fractieondersteuners. Het mag duidelijk zijn dat we als Kern ’75 een leuke/fanatieke club mensen hebben die zich wekelijks/maandelijks inzetten om de besluitvorming van de raadsstukken mee voor te bereiden. Daarnaast zijn we ook actief om initiatieven binnen onze gemeente te ondersteunen en waar mogelijk te begeleiden.

Op 19 december hebben we de laatste gemeenteraad van dit jaar gehad. Hier stond een belangrijk agendapunt voor Hulten op de agenda: “Raadsvoorstel Groene en autoluwe herinrichting N282”. Met de reconstructie van de N282 is er de mogelijkheid ontstaan om de Rijksweg door Hulten te gaan aanpassen van een 80 km/u Provincialeweg naar een 30 km/u woonerf. In dit gebied wordt ook meteen veel groen aangeplant waaronder 144 bomen. Deze aanpassing is voor Hulten een historisch moment want Hulten wordt met deze reconstructie mooier, veiliger en gezonder!!

Kijkende naar 2022 hebben we veel mooie zaken mogen besluiten voor onze Gemeente Gilze en Rijen. Ook gaat 2022 de boeken in waarbij het Corona virus naar de achtergrond is gegaan. Maar ook werden we opgeschrikt met die verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en alle effecten die dit heeft in ons dagelijks leven. Het mag duidelijk zijn dat democratie geen vanzelfsprekendheid is maar dat we dit eigenlijk elke dag moeten koesteren.

Onze Burgemeester Alssema had als afsluiting van de gemeenteraad op 19 december een mooi gedicht van Toon Hermans met ons gedeeld. Hier bij een klein citaat uit dit gedicht:
Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken
“Er moeten mensen zijn
die zonnen aansteken,
voordat de wereld verregent.

Mensen die zomervliegers oplaten
als het ijzig wintert,
en die confetti strooien
tussen de sneeuwvlokken

Die mensen moeten er zijn.”

De strekking is, dat ook als er veel moeilijke berichten/gebeurtenissen zijn, dat er ook mensen zijn die het positieve belichten en blijven benoemen.

Politiek actief
Wil je met ons kennismaken? Ons e-mailadres is  info@kern.75.nl.

Terug naar archief overzicht